بيتزا بالخضار وفطائر بنفس العجينة
 |
بيتزا بالخضار وفطائر |
2 1/2 كوب دقيق منخول +م ص ملح +م ك خميرة+م ك سكر+ربع كوب زيت+نصف علبة زبادي وميه حوالي نصف كوب (الكميه دي اما بيتزا واحده كبيرة او واحده وسط وفطائر)
1- البيتزا:
 |
بيتزا بالخضار وفطائر |
نجيب الخميرة مع السكر ف شوية ميه دافيه ونغطيها ولما تخمر نضيفها هيا وكل المكونات ونغطيها لغاية ماتخمر ونفردها بالنشابة ع دقيق بسيط والحشو حسب الرغبة ندهن الاول البيتزا بصلصة الطماطم ونرش زعتر والحشو خضار يعني طماطم وفلفل اخضر ومشروم وزيتون وبصل وموتزاريلا ع الوش او عصاج بطماطم ونفس الخضار
2- المعجنات:
نضعها ف الفرن ولما القاع يبقى دهبي نطفي الفرن ونشغل الشواية وهيا محشية جبنة كيري وموتزاريلا والاشكال حسب رغبتك
المكرونة بالبشاميل:
نسلق المكرونة ونعمل عصاج باللحمه المفرومة ونعمل البشاميل ربع دقيق وربع كوب سمنة وحسب القوام اللي تحبيه اما 2 كوب او3كوب حليب ونظبط الملح والفلفل الاسود ولما يهدا نحطلة 2 بيضة لو عاوزين ونبطن الصينية بالسمنة و البقسماط ونضع على المكرونة جزء من البشاميل عشان تمسك حلو ويبقى ليها طعم وناخد نص كمية المكرونة في القاع وبعدين اللحمة وعليها باقي المكرونة والبشاميل وع فرن حامي 260 بياخد حوالي ساعة
 |
بيتزا بالخضار وفطائر |
فطائر بنفس عجينة البيتزا
2 1/2 كوب دقيق منخول +م ص ملح +م ك خميرة+م ك سكر+ربع كوب زيت+نصف علبة زبادي وميه حوالي نصف كوب والحشو كيري وموتزاريلا وف الفرن ع درجة متوسطة ولما القاع يبقى دهبي نطفي الفرن ونشغل الشواية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق